1242135895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(Vihaan sanaa "torttu" mutta en nyt keksinyt kuvaavampaakaan sanaa)

Kuten edellisessäkin merkinnässä, kyseessä oleva leipomus on yo-juhlaharjoittelukokkauksen tulos. Vihaan voileipäkakkuja, en ole ikinä tajunnut niiden vetisten leipäpalojen ja keittokinkkujen viehätystä. No, makunsa kullakin :). Pidän poron mausta, ja tykkään tämmöisistä hyydykekakuista myös. Koska haluan koristella juhlieni makean kakun marsipaanilla mikä ei hyydykekakkujen kanssa oikein onnistu, tämä porotorttu kuulosti tosi hyvältä voileipäkakun korvikkeelta juhliini. Tai oikeastaan mietin jo vuosia sitten, että haluan yo-juhliini porohyydykekakun kun sellaisen ohjeen olin jossain nähnyt, ja nyt se sattui vielä istumaan loistavasti muihin suunnitelmiini.

Alkuperäisen reseptin löysin täältä. Jätin suppilovahverot pois koska veljeni ei voi sietää sieniä. Itse kyllä rakastan suppilovahveroita, omistan niille varmaan oman kakun yo-juhlissa. 

Joitain muitakin muutoksia tein reseptiin, tässä minun versioni:

Pohja:

n. 200 g ruisleipää murennettuna pieneksi muruksi

25 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

6 liivatetta

1 punasipuli hienonnettuna

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

1 prk (200g) pippurituorejuustoa

1 prk (200g) ruokajugurttia

100 g kylmäsavustettua poroa pieninä kuutioina

2 dl kermaa vatkattuna

Koristelu:

Poroa, ruohosipulia, punasipulia kuutioina

 Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, sivuille käy vaikka kelmukin/tms. Sekoita leipäjauhe ja rasva ja painele seos vuoan pohjalle. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, jugurtti, poro ja sipulit. Liuota liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana poroseokseen. Sekoita, nostele kermavaahto täytteen joukkoon ja kaada se vuokaan ruispohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä mieluiteen seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja koristele.

 

 Maku oli aika sipulinen ja pippurinen. En siis seuraavalla kerralla laita pelkkää pippurituorejuustoa, vaan puoliksi vaikka ruohosipulin makuista. Tai sitten maustamatonta, mitä mieltä olette? Sipuli olisi saanut olla pienempinä paloina ja poro maistua enemmän. Taidan laittaa melkeinpä kaksinkertaisen annoksen sitä sitten.

Tässä vielä parempi kuva koristelusta. Siinä on ihan poroa ruohosipulilla solmittuna ja punasipulia.

1242135996_img-d41d8cd98f00b204e9800998e