1242848834_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä taas lisää juhlieni tarjottavia. Nämä muna-riisihyrrät edustavat suolaisen puolen keksejä, eli veikkaan että lapset voi tykätä napsia näitä (ja varmaan muutkin esim. minä...). Ohje löytyi Valion sivuilta, en laittanut linkkiä ylös mutta googlettakaa tuolla nimellä niin varmasti löytyy. Koska tapani mukaan en syynännyt tarpeeksi tarkasti oliko kaikkia reseptin aineita saatavilla, piti pikkuisen muuttaa ohjetta. Vaihdoin ruohosipulin tavalliseen sipuliin, mutta muuten pysyin aika hyvin ohjeessa.

Ohjeesta pitäisi tulla 60 hyrrää, mutta itse en uskaltanut kaulita taikinaa tarpeeksi ohueksi, joten sain tehtyä vain reilu 30.

Taikina

200g (eli 1prk) ruohosipulituorejuustoa

200g voita tai margariinia

4dl vehnäjauhoja (laitoin 3dl v-jauhoja ja 1dl kaurahiutaleita)

2tl leivinjauhetta

Täyte

1dl riisiä

4 kovaksi keitettyä kananmunaa

1/2tl suolaa

1tl viherpippuria

1 ruukku ruohosipulia (tai sipuli)

Voiteluun

Kananmunaa

 

Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi. Laita sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina kelmuun käärittynä vetäytymään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Keitä riisit, huuhdo, valuta ja anna jäähtyä. Hienonna kananmunat, viherpippurit ja ruohosipuli, ja yhdistä aineet. Jaa taikina kahteen osaan, ja kauli kummastakin n. 30 x 30 cm levy. Jaa nämäkin levyt kahteen osaan. Levitä täyte jättäen yläreunaan 2cm ilman täytettä. Rullaa kuten kääretorttu. Nipistele reunat kiinni. Kannattaa leipoa rullia vielä kapeammiksi ja pidemmiksi. Jos haluat, voit laittaa rullat jääkaappiin hetkeksi, jolloin leikkaaminen helpottuu. Leikkaa rullat n. 2cm paloiksi ja asettele pellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla, ja paista 200 asteessa n. 15-20 min.