No nyt sain viimein kuvat kamerasta ja ladattua ne tänne, niin pääsee postailemaan pitkästä aikaa.

 

Mä olen nyt vähän jäljessä kun mansikkasesonkihan on jo ohi... Mutta on ihan aiheellista että näin kesän "lopuksi" käsittelen mansikkaa, onhan se ollut olennainen ruoka-aine mun kesässä. Innostuin sen mausta "suolaisissa" ruoissa, esimerkiksi salaateissa. Eihän mansikkasalaatti mikään uusi juttu ole, mutta meillä on ollut tapana käyttää mansikkaa vain jälkiruokiin. Siis tähän kesään asti :).

1250369448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä salaattia tein pariin kertaan kesän aikana. Alkuperäinen ohje on jostain lehdestä, jossa oli kevyitä ruokaohjeita. Laitan ehkä tarkemman tiedon kun jaksan etsiä sen lehden... Oon kyllä varmasti yksinkertaistanut ja muunnellut ohjetta enemmän tai vähemmän huomaamattani. En löytänyt ihan täydellistä melonilajia, tässä salaatissa on käytetty hunajamelonia joka oli mielestäni ihan liian makea. Ja juustoa ei voitu salaattiin laittaa sekaan, kun yksi syöjistä ei voinut sitä syödä.

Ainekset:

Mansikoita

Melonia

Avokadoa

Pinjansiemeniä

Vihreää salaattia

Oliiviöljyä

Tee vihreästä salaatista peti laakeaan kulhoon. Pilko muut ainekset ja asettele pedille. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja öljyä.

 

Jopa salaattia enemmän innostuin mansikasta leivän päällä:

1250365463_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä on gluteenittoman leivän päällä mansikoiden seurana katkarapusalaattia, rucolaa ja kylmäsavulohta. Oli todella hyvää, suolainen lohi ja mansikka oli loistava yhdistelmä!

 

1250367717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ruisleivällä mansikkaa, avokadoa ja edellisen päivän rosvopaistia (naudanlihaa). Ihan tajuttoman hyvä yhdistelmä!!